e-Mail      Forum      Galerie foto      Harta site-ului      Cautare      Carte de oaspeti
Monitorul oficial local
    Statutul UAT
    Regulemente
    Hotarari C.L.
    Dispozitii
    Documente
    Alte documente
Primaria
    Informatii Publice
    Informatii Publice
    Institutia
    Hotariri Consiliul Local
    Bugete
    Raportari
    Lista investitii
    Svsu
    Acte Necesare
    Informatii Utile
    Informatii Publice
    Statutul Comunei
    Consiliul Local
    Organigrama
    Structura
    Proiecte
    Publicatii
Localitatea
    Informatii Generale
    Institutii Publice
    Manifestari
    Partide Politice
    Sport
    Educatie
    Cultura
    Economie
    Turism
    Publicatii

Administrare site

 ROMÂNIA

JUDEȚUL SUCEAVA

CONSILIUL LOCAL AL COMUNEI DRĂGOIEȘTI


 

 

PROCES – VERBAL

Încheiat astăzi 18 iunie 2008 în ședința de constituire a Consiliului local al comunei Drăgoiești , județul Suceava

 

 

Doamnelor și domnilor,

Domnule Primar,

Stimați invitați,

 

 

          Prin Ordinul nr. 170 din 16.06.2008 al Prefectului județului Suceava ați fost convocat astăzi în vederea constituirii Consiliului local al comunei Drăgoiești .

          Au fost convocați un număr de 11( unsprezece) consilieri locali aleși în alegerile pentru autoritățile administrației publice locale din data de 01. 06.2008, din care toți 11 sunt prezenți .

           La ședința de constituire participă din partea Instituției Prefectului – județul Suceava d-ra Dohanici Cătălina , consilier juridic în cadrul Instituției Prefectului ,care va conduce lucrările ședinței de constituire până ce acestea vor fi preluate de cel mai în vârstă consilier , asistat de doi din cei mai tineri , precum și un reprezentant al Partidului Democrat Liberal.

          Având în vedere că sunt întrunite condițiile prevăzute la art. 30 alin. (2) din Legea administrației publice locale nr. 215/2001, republicată, și art. 1, alin.(2) din Regulamentul – cadru de organizare și funcționare a consiliilor locale aprobat prin Ordonanța Guvernului nr. 35/2002, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 673/2002, privind prezența minimă a consilierilor, constat că ședința este legal constituită și declar deschise lucrările acesteia.

În conformitate cu prevederile art.31 alin. (1) din Legea nr. 215/2001, republicată, lucrările ședinței de constituire sunt conduse de cel mai în vârstă consilier, asistat de 2 consilieri dintre cei mai tineri.

         Dintre consilierii aleși la data de 01.06.2008, cel mai în vârstă este domnul Bodnar Andrei având 64 ani, iar cei mai tineri sunt domnii Popescu Constantin și Nițan Vasile având 40 ani și respectiv 40 ani.

       Îi invit pe domnii consilieri nominalizați și în continuare predau conducerea lucrărilor ședinței de constituire a Consiliului local Drăgoiești domnului Bodnar Andrei (cel mai în vârstă consilier).

       După preluarea conducerii ședinței se ia o pauză, în timpul căreia secretarul comunei , d-l Cucu Florin prezintă președintelui de vârstă și asistenților acestuia, dosarele cosilierilor declarați aleși și pe cele ale supleanților lor, așa cum acestea au fost primite de la biroul electoral de circumscripție. Dosarele pot fi însoțite de opțiunile scrise ale consilierilor aleși care ocupă funcții incompatibile, potrivit legii, cu calitatea de consilier.

Dacă primarul declarat ales a candidat și pentru funcția de consilier și a obținut mandatul, dosarul acestuia va fi însoțit de opțiunea scrisă pentru una dintre cele două funcții.

Prevederile acestea se aplică numai în cazul în care procedura de validare a mandatului primarului a fost finalizată.( art. 3, alin.(3) și (4) din Regulamentul – cadru de organizare și funcționare a consiliilor locale aprobat prin Ordonanța Guvernului nr. 35/2002, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 673/2002.

 

Doamnelor și domnilor,

Domnule primar,

Stimați invitați

 

 Având în vedere că, prin lege, îmi revine obligația de a conduce lucrările ședinței de constituire a consiliului local, permiteți - mi să vă prezint proiectul ordinii de zi:

 

  1. Alegerea membrilor Comisiei de validare;

  2. Validarea mandatelor consilierilor locali;

  3. Depunerea jurământului de către consilierii locali;

  4. Alegerea președintelui de ședință;

  5. Prezentarea hotărârii judecătorești de validarea mandatului de primar și depunerea jurământului de către primar;

  6. Alegerea viceprimarului;

  7. Aprobarea numărului, denumirii și componenței comisiilor de specialitate pe diferite domenii de activitate.

 

Supun la vot proiectul ordinii de zi (votează numai consilierii aleși):

Cine este pentru?

Cine este împotrivă ?

Cine se abține ?

Din totalul de 11 consilieri prezenți, toți cei 11 consilieri au votat pentru .

Având în vedere că s-a întrunit cvorum-ul prevăzut la art. 45 din Legea nr 215/2001, republicată, ordinea de zi este aprobată.

 

Trecem la primul punct al ordinii de zi “Alegerea membrilor Comisiei de validare”.

 

Pentru validarea mandatelor consilierilor aleși la data de 01.06.2008, în conformitate cu prevederile art. 31, alin. ( 2) din Legea nr 215/2001, republicată și ale art. 4, alin.(1) din Regulamentul – cadru de organizare și funcționare a consiliilor locale, aprobat prin Ordonanța Guvernului nr. 35/2002, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 673/2002, urmează să alegem o comisie de validare formată din 3 – 5 consilieri. Numărul membrilor comisiei se stabilește prin vot deschis la propunerea președintelui de ședință.

(Desemnarea candidaților pentru comisia de validare se face de către grupurile de consilieri. Numărul de locuri cuvenite fiecărui grup se determină în funcție de numărul de mandate obținute de grupul în cauză).

Supun la vot numărul de 3.

Cine este pentru?

Cine este împtrivă?

Cine se abține?

Din totalul de 11 consilieri prezenți, toți cei 11 consilieri au votat pentru .

     Constatând că majoritatea dintre cei prezenți au votat pentru constituirea Comisiei de validare din 3 consilieri, vă rog să faceți propuneri nominale în acest sens. ( dacă nu s-a aproba numărul de 3 consilieri, se repetă propunerea pentru 5 consilieri).

     La formularea propunerilor este bine să aveți în vedere și configurația politică a consiliului și numărul de mandate obținut de fiecare. (Alegerea membrilor se face individual prin votul deschis al majorității consilierilor prezenți la ședința de constituire).

Domnul consilier Onuț Vasile propune pe domnul consilier Litean Constantin .

Domnul consilier Litean Constantin propune pe domnul consilier Onuț Vasile .

Domnul consilier Cucu Vasile propune pe domnul consilier Bondar Constantin .

Supun la vot cele trei propuneri:

Cine este pentru domnul consilier Litean Constantin?

Cine este împtrivă?

Cine se abține?

     Din totalul de 11 consilieri prezenți, toți cei 11 consilieri au votat pentru Având în vedere rezultatul votului, domnul consilier Litean Constantin este membru al Comisiei de validare

Cine este pentru domnul consilier Onuț Vasile?

Cine este împtrivă?

Cine se abține?

     Din totalul de 11 consilieri prezenți, toți cei 11 consilieri au votat pentru Având în vedere rezultatul votului, domnul consilier Onuț Vasileeste membru al Comisiei de validare

Cine este pentru domnul consilier Bondar Constantin?

Cine este împtrivă?

Cine se abține?

      Din totalul de 11 consilieri prezenți, toți cei 11 consilieri au votat pentru Având în vedere rezultatul votului, domnul consilier Bondar Constantin este membru al Comisiei de validare

 

    În continuare se dă citire și se supune la vot în întregime Hotărârea nr .17 a consiliului local, privind alegerea membrilor Comisiei de validare a mandatelor:

Cine este pentru?

Cine este împtrivă?

Cine se abține?

     Din totalul de 11 consilieri prezenți, toți cei 11 consilieri au votat pentru

     Prin urmare , Comisia de validare este legal constituită.

    Rog pe domnii consilieri care fac parte din această comisie să-și aleagă din rândul membrilor săi, un președinte și un secretar, respectându-se aceiași procedură de vot pentru alegerea membrilor comisiei de validare .

 

   În continuare, trecem la punctul 2 al ordinii de zi „Validarea mandatelor consilierilor locali”.

 

       Având în vedere că domnul primar Petroaie Vasile a cărui alegere a fost validată, a fost ales și consilier, dacă nu a prezentat, până în prezent, opțiunea sa pentru una din funcții, îl rog să prezinte, în scris, acest lucru, urmând să luăm act despre aceasta.

Pentru operativitatea constituirii consiliului local, rog pe domnii consilieri care dețin funcții incompatibile cu funcția de consilier, să prezinte, în scris, opțiunea lor pentru una din funcții ( art. 6, alin.(2) din O.G. nr. 35/2002).

Menționez că, potrivit prevederilor art. 31, alin. (4) din Legea nr. 215/2001, republicată și art. 6, alin.(3) și (4) din O.G. nr.35/2002, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 673/2002, „Comisia de validare va propune invalidarea alegerii unui consilier numai în cazul în care se constată încălcarea condițiilor de eligibilitate sau dacă alegerea consilierului s-a făcut prin fraudă electorală, constatată în condițiile Legii privind alegerea autorităților administrației publice locale”.

Invalidarea mandatelor se va propune și în cazul în care consilierul local a optat pentru o funcție incompatibilă cu cea de consilier.

„Consilierii care lipsesc motivat de la ședința de constituire pot fi validați sau invalidați în lipsă.

În cazul în care, până la data validării, un candidat declarat ales nu mai face parte din partidul pe a cărui listă a fost ales, la cererea scrisă a partidului respectiv mandatul acestuia nu va fi validat, urmând a fi validat primul supleant pe listă."

Având în vedere Hotărârea Biroului Electoral Central nr. 130/04.06.2008, este necesar ca fiecare ales local să prezinte comisiei de validare dovada de la conducerea județeană a partidului politic că face parte din partidul pe a cărui listă a fost ales.

 

     Având în vedere că domnul Petroaie Vasile a optat pentru funcția de primar rog Comisia de validare să aibă în vedere aceste aspecte la validarea alegerii consilierilor.

    Pentru a da posibiltatea Comisiei de validare să verifice legalitatea alegerii consilierilor și să-și întocmească raportul, vă propun să luăm o pauză de 30 minute.

 

Reluăm lucrările ședinței.

Dau cuvântul domnului consilier Litean Constantin , președintele Comisiei de validare pentru a prezenta Procesul verbal privind validarea sau invalidarea mandatelor consilierilor.

După ce au fost prezentate propunerile cu privire la validare, supun la vot, în ordine alfabetică, prin votul deschis al majorității consilierilor prezenți la ședință, fiecare propunere în parte , după cum urmează :

1. BODNAR ANDREI

2. BONDAR CONSTANTIN

3. BRĂDĂȚAN SAMOILĂ

4. CUCU VASILE

5. LITEAN CONSTANTIN

6. NIȚAN NICOLAIE

7. NIȚAN VASILE

8. OANEA GHEORGHE

9. ONUȚ VASILE

10. POPESCU CONSTANTIN

11. RUSU ILIE

 

Menționez că, în conformitate cu art. 31, alin (5) din Legea administraței publice locale nr. 215/2001, republicată și ale art. 7 din Regulamentul cadru de organizare și funcționare a consiliilor locale aprobat prin Ordonanța Guvernului nr. 35/2002, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 673/2002, persoana al cărei mandat este supus validării sau invalidării nu participă la vot.

Supun la vot propunerea de validare a domnului consilier Bodnar Andrei .

Cine este pentru?

Cine este împtrivă?

Cine se abține?

Din totalul de 11 consilieri prezenți toți cei 10 consilieri au votat pentru , consilierul al cărui mandat este supus validării nu participă la vot.

Având în vedere rezultatul votului mandatului domnului consilier Bodnar Andrei se validează .

Supun la vot propunerea de validare a domnului consilier Bondar Constantin .

Cine este pentru?

Cine este împtrivă?

Cine se abține?

Din totalul de 11 consilieri prezenți toți cei 10 consilieri au votat pentru , consilierul al cărui mandat este supus validării nu participă la vot.

Având în vedere rezultatul votului mandatului domnului consilier Bondar Constantin se validează .

Supun la vot propunerea de validare a domnului consilier Brădățan Samoilă .

Cine este pentru?

Cine este împtrivă?

Cine se abține?

Din totalul de 11 consilieri prezenți toți cei 10 consilieri au votat pentru , consilierul al cărui mandat este supus validării nu participă la vot.

Având în vedere rezultatul votului mandatului domnului consilier Brădățan Samoilă se validează .

Supun la vot propunerea de validare a domnului consilier Cucu Vasile .

Cine este pentru?

Cine este împtrivă?

Cine se abține?

Din totalul de 11 consilieri prezenți toți cei 10 consilieri au votat pentru , consilierul al cărui mandat este supus validării nu participă la vot.

Având în vedere rezultatul votului mandatului domnului consilier Cucu Vasile se validează .

Supun la vot propunerea de validare a domnului consilier Litean Constantin .

Cine este pentru?

Cine este împtrivă?

Cine se abține?

Din totalul de 11 consilieri prezenți toți cei 10 consilieri au votat pentru , consilierul al cărui mandat este supus validării nu participă la vot.

Având în vedere rezultatul votului mandatului domnului consilier Litean Constantin se validează .

Supun la vot propunerea de validare a domnului consilier Nițan Nicolae .

Cine este pentru?

Cine este împtrivă?

Cine se abține?

Din totalul de 11 consilieri prezenți toți cei 10 consilieri au votat pentru , consilierul al cărui mandat este supus validării nu participă la vot.

Având în vedere rezultatul votului mandatului domnului consilier Nițan Nicolae se validează .

Supun la vot propunerea de validare a domnului consilier Oanea Gheorghe

Cine este pentru?

Cine este împtrivă?

Cine se abține?

Din totalul de 11 consilieri prezenți toți cei 10 consilieri au votat pentru , consilierul al cărui mandat este supus validării nu participă la vot.

Având în vedere rezultatul votului mandatului domnului consilier Oanea Gheorghe se validează .

Supun la vot propunerea de validare a domnului consilier Onuț Vasile .

Cine este pentru?

Cine este împtrivă?

Cine se abține?

Din totalul de 11 consilieri prezenți toți cei 10 consilieri au votat pentru , consilierul al cărui mandat este supus validării nu participă la vot.

Având în vedere rezultatul votului mandatului domnului consilier Onuț Vasile se validează .

Supun la vot propunerea de validare a domnului consilier Popescu Constantin .

Cine este pentru?

Cine este împtrivă?

Cine se abține?

Din totalul de 11 consilieri prezenți toți cei 10 consilieri au votat pentru , consilierul al cărui mandat este supus validării nu participă la vot.

Având în vedere rezultatul votului mandatului domnului consilier Popescu Constantin se validează .

Supun la vot propunerea de validare a domnului consilier Rusu Ilie .

Cine este pentru?

Cine este împtrivă?

Cine se abține?

Din totalul de 11 consilieri prezenți toți cei 10 consilieri au votat pentru , consilierul al cărui mandat este supus validării nu participă la vot.

Având în vedere rezultatul votului mandatului domnului consilier Rusu Ilie se validează .

 

Având în vedere că domnul primar Petroaie Vasile a cărui alegere a fost validată, a fost ales și consilier, dar a optat pentru funcția de primar, precum și faptul că domnul Oanea Gheorghe care deține funcție incompatibilă cu cea de consilier , nu au optat pentru aceasta din urmă, rog pe președintele Comisiei de validare, să verifice și să propună consiliului validarea alegerii în funcția de consilier a primei persoane aflată ca supleantă pe lista pe care a candidat primarul sau, după caz, persoanele care dețin o funcție incompatibilă cu cea de consilier.

Supun la vot propunerea Comisiei de validare, privind pe domnul Nițan Vasile

Cine este pentru?

Cine este împtrivă?

Cine se abține?

Din totalul de 11 consilieri prezenți ,toți cei 10 consilieri au votat pentru

Având în vedere rezultatul votului, mandatul domnului consilier Nițan Vasile se validează .

Dau citire și supun la vot Hotărârea nr. 18 privind rezultatul validării mandatelor de consilieri.

 

Doamnelor și domnilor,

 

Trecem la punctul 3 al ordinii de zi „Depunerea jurământului de către consilierii locali”

 

Potrivit prevederilor art.32, alin (1) din Legea administrației publice locale nr. 215/2001, republicată, consilierii ale căror mandate au fost validate urmează să depună jurământul, în fața consiliului.

În conformitate cu dispozițiile art. 8 din Regulamentul de organizare și funcționare a consiliilor locale aprobat prin OG nr 35/2002, rog pe secretarul comunei , domnul CUCU FLORIN să dea citire jurământului, după care consilierii validați se vor prezenta, pe rând, în ordine alfabetică, în fața mesei pe care se află un exemplar din Constituția României și Biblia. Consilierul va pune mâna stângă atât pe Constituție cât și pe Biblie, va pronunța cuvântul „ JUR”, după care va semna jurământul de credință întocmit în două exemplare.

Menționez că cei care se declară atei sau care au o altă credință decât cea creștină, pot depune jurământul fără formula religioasă, ( în acest caz jurământul va fi imprimat pe formular fără această formulă), iar consilierii care refuză să depună jurământul se consideră demisionați de drept.

Rog domnule secretar să dați citire jurământului „Jur să respect Constituția și legile țării și să fac cu bună credință tot ceea ce stă în puterile și priceperea mea pentru binele locuitorilor comunei Drăgoiești . Așa să-mi ajute Dumnezeu!”.

Invit pe domnul consilier BODNAR ANDREI pentru a semna jurământul .

Invit pe domnul consilier BONDAR CONSTANTIN pentru a semna jurământul .

Invit pe domnul consilier BRĂDĂȚAN SAMOILĂ pentru a semna jurământul .

Invit pe domnul consilier CUCU VASILE pentru a semna jurământul .

Invit pe domnul consilier LITEAN CONSTANTIN pentru a semna jurământul .

Invit pe domnul consilier NIȚAN NICOLAIE pentru a semna jurământul .

Invit pe domnul consilier NIȚAN VASILE pentru a semna jurământul .

Invit pe domnul consilier OANEA GHEORGHE pentru a semna jurământul .

Invit pe domnul consilier ONUȚ VASILE pentru a semna jurământul .

Invit pe domnul consilier POPESCU CONSTANTIN pentru a semna jurământul .

Invit pe domnul consilier RUSU ILIE pentru a semna jurământul .

 

 

Având în vedere că toți consilierilor locali validați au depus jurământul, declar Consiliul local al comunei Drăgoiești legal constituit .

Supun la vot Hotărârea nr. 19 privind constituirea Consiliului local

Cine este pentru?

Cine este împtrivă?

Cine se abține?

Din totalul de 11 consilieri prezenți , toți cei 11 au votat pentru .

Având în vedere rezultatul votului, Hotărârea nr. 19 privind constituirea Consiliului local a fost adoptată.

 

Trecem la punctul 4 al ordinii de zi „Alegerea președintelui de ședință”.

 

Întrucât, Consiliul local al comunei Drăgoiești este legal constituit, în conformitate cu prevederile art.35, alin.(1) din Legea administrației publice locale și ale art. 9 din Regulamentul cadru de organizare și funcționare a consiliilor locale aprobat prin OG nr. 35/2002 și Legea nr. 673/2002, urmează să alegem un președinte de ședință pentru continuarea lucrărilor consiliului cu celelalte puncte înscrise în ordinea de zi.

Alegerea se face prin votul deschis al majorității consilierilor în funcție.
Vă rugăm să faceți propuneri în acest sens.

Domnul consilier Onuț Vasile propune ca președinte pe domnul consilier Litean Constantin.

Mai sunt și alte propuneri?

Supun la vot propunerea privind pe domnul consilier Litean Constantin

Cine este pentru?

Cine este împtrivă?

Cine se abține?

Din totalul de 11 consilieri prezenți, toți cei 11 consilieri au votat pentru .

Având în vedere rezultatul votului, domnul consilier Litean Constantin este ales președinte de ședință.

Se dă citirii în acest sens Hotărârii nr. 20 privind rezultatul alegerii președintelui de ședință și se supune la vot.

Activitatea mea luând sfârșit, vă mulțumesc și predau conducerea lucrărilor ședinței domnului consilier Litean Constantin .

 

 

*

* *

 

Doamnelor și Domnilor,

 

Mulțumesc pentru alegerea mea ca președinte de ședință și permiteți-mi să trecem la punctul 5 al ordinii de zi, respectiv, “Prezentarea hotărârii judecătorești de validarea mandatului de primar și depunerea jurământului de către acesta”.

 

 

În conformitate cu prevederile art. 60 din Legea administrației publice locale și ale art. 31 din Regulamentul cadru de organizare și funcționare a consiliilor locale aprobat prin O.G. nr. 35/2002 și Legea nr. 673/2002, îl invit pe domnul primar Petroaie Vasile pentru a depune jurământul în fața consiliului local.

Având în vedere că domnul Petroaie Vasile a depus jurământul, îl declar investit în funcția de primar al comunei Drăgoiești .

 

În continuare trecem la punctul șase al ordinii de zi privind alegerea viceprimarului.

 

Conform art. 57, alin. (3) din Legea administrației publice locale și ale art.11 din Regulamentul cadru de organizare și funcționare a consiliilor locale aprobat prin O.G. nr 35/2002, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr.673/2002, consiliul local alege din rândul membrilor săi un viceprimar, alegerea efectuându-se prin vot secret.

Precizez că este ales viceprimar candidatul care a obținut votul majorității consilierilor locali în funcție.

Potrivit art. 11, alin.(2) din Regulamentul cadru de organizare și funcționare a consiliilor locale aprobat prin OG nr 35/2002, aprobat cu modificări și completări de Legea nr.673/2002, propunerea de candidați se va face de către oricare dintre consilieri sau de grupurile de consilieri.

Vă rog să faceți propuneri în acest sens, pe care să le înscriem pe buletinele de vot.

Cine face propuneri?

Domnul consilier Nițan Nicolae propune pe domnul Popescu Constantin

Stiri
  • Strategia de dezvoltare durabila 2021 - 2027
  • Strategia de Dezvoltare Locala a comunei Dragoiesti
  • Anunt licitatie publica - lot teren


  • arhiva...

    Anunturi
  • Rezultatele dosarelor pentru ocuparea postului de Secretar General al Comunei Dragoiesti
  • Afis RGA Runda 2020
  • Pliant RGA Runda 2020
  • Depunere cereri legume in spatii protejate 22.06.2021
  • Depunerere cereri plante aromatice 22.06.2021


  • arhiva...

    Legaturi utile

    Data actualizarii:
    29 octombrie 2018

    Politica de confidenĆŁialitate





    Copyright©2007 - 2011 ePrimarii.ro